Gurmán Fest Bratislava 2016
CK Knirsch 12. júna 2016
Približná doba čítania: 3 minúty
Radi sa oboznamujeme s novými jedlami a nenecháme si ujsť príležitosť dobre sa najesť. Jednou z takýchto akcií je i Gurmán Fest.
Posledné tri roky sa toto podujatie na Dostihovom závodisku v Petržalke, čo je síce prístupnejšie pre vystavovateľov kvôli zásobovaniu, ale osobne sa mi viac páčilo, keď sa to konalo v Medickej záhrade. Takto je to “trochu” od ruky a na okolí nič dokopy nie je, kam ísť po výstave. No na druhej strane, vystavovatelia tu nie sú natlačení na seba a môže sa tu konať aj množstvo sprievodných akcií.
Minulý rok, to síce bolo s ponukou biedne, ale tentoraz sme si prišli na svoje, aj keď vegeteriáni museli smutno zaplakať. Pre nich tu boli dokopy asi dva stánky
Ihneď po otvorení brán, smerovali naše kroky za majiteľmi kávy značky Ebenica, sa poobzerať čo majú nové a dať si dobrú kávu. Kávička bola štandardne vynikajúca a prekvapili nás nové balenia ich kávy. Tie sú totiž už v uzavierateľných sáčkoch, ktoré sa dajú viac krát následne použiť. Asi to otestujem. Objavil som tam aj nikde zatiaľ nepropagovanú bezkofeínovú kávu “Zero”, ale tú bohužiaľ na ochutnávku nemali.
Ale nedošli sme sem kvôli káve, ale kvôli jedlu. Ihneď nás zaujali, malé šikovné burgre od UNAS Bistro, ktoré voňali do diaľky a ako správny mäsožravci sme si ich museli dať. A tie doslova spievali. Chrumkavé žemle, šťavnaté hovädzie mäsko a čerstvá zelenina bola tá správna kombinácia na štart. K tomu od vedľajšieho stánku správne vychladené pivo Zlatý bažant model 73 bolo to správne.
Po správnom obede, je dobré si dať niečo sladké. Deti pišťali za palacinkami ktoré tam predávala reštaurácia Chez Amélie. Francúzske palacinky s rôznymi príchuťami boli už štandardne skvelé a určite sa budeme musieť niekedy v budúcnosti zastaviť u nich v prevádzke v centre mesta.
Zatiaľ ako tak najedený, sme sa poprechádzali po areáli s aktivitami pre deti, aby sme naše prežieranie ukončili v stánku reštaurácie Flamender. Tu sme si vyhliadli dusené bravčové líčka s bryndzovými haluškami. Halušky vynikajúce a líčka tie sa rozplývali. Preistotu sme to u nich ukončili ich zákuskom cheesecake.
Príjemne najdený a spokojný že sme dnes nemuseli variť opúšťame brány závodiska s tým že i budúci rok sa určite zastavíme ak to nabitý program dovolí.
1 Comments
Prečítaj si ďalšie články
Osviežte sa v Dunaji
Nedávno sme dostali dotaz usporiadať pre jedno oddelenie ústavu molekulárnej biológie SAV splav po Dunaji z Hainburgu. Už asi dlhšie pozerali na naše fotky a konečne sa rozhodli, že to idú skúsiť. Oslovili sme Vodácke centrum a šli sme na to po hlave 🙂
Všade samé bublinky
Máme pre vás tip na jedinečnú akciu a navyše v dostatočnom predstihu. Kedy ste si naposledy zobrali bublifuk a len tak púšťali bublinky? My naposledy na tejto úchvatnej akcii pred dvoma rokmi (minulý rok sme to akosi nestihli).
[…] a koľko ste ochotní za ňu dať? Ak na toto nie ste, tak pravidelne sa týka Dobrý Trh alebo GurmánFest. Takýchto podujatí s jedlom je neúrekom, len treba […]