Kam na raňajky v Košiciach?
CK Knirsch 7. septembra 2017
Približná doba čítania: 4 minúty
Jednou z najkrajších uličiek centra mesta Košice, ktoré sme objavili, je určite Hrnčiarska ulica. Je to druhá rovnobežná ulica s Hlavnou ulicou smerom na železničnú stanicu. Mesto sa ju snaží prezentovať ako uličku remesiel.
Trochu je problémom, že nikdy sme o tejto uličke nepočuli ani nevideli propagáciu a objavili sme ju úplne náhodou, keď sme sa vraciali späť na hotel z vynikajúceho hamburgera v Bistro Tabačka. Ulička by si určite zaslúžila väčšiu propagáciu. Večer okolo 22:00 tu bolo úplne mŕtvo. Zaznamenali sme tu aj Raňajkáreň Rozprávka, ktorá by mala byť cez pracovný týždeň otvorená už od 07:30.
Raňajky síce extra nemusíme a ani vstávať tak veľmi skoro, ale ešte pred odchodom do Bratislavy sme si povedali, že ju musíme vyskúšať. V rámci slovenských miest je veľmi málo podnikov, kde sa človek môže ísť naraňajkovať. To sme si odskúšali aj v rámci Bratislavy, kde vám stačia prsty na rukách aby ste zrátali počet takýchto reštaurácii.
Z nášho ubytovania v Colosseo Residence to bolo peši necelý kilometer, čo bola príjemná 10 minútová prechádzka. Tak, ako v predchádzajúci deň, aj ráno bola táto ulička úplne vymretá. Na druhej strane to bolo dobré, pretože takto ste sa ocitli mimo od všetkého ruchu na hlavnej ulici. Samotná Raňajkáreň Rozprávka bol ako jediný obchod/podnik otvorený na celej ulici.
Už zvonka vidíte čo vás môže čakať dnu. Áno, je to rozprávka 🙂 Steny sú ilustrované obrázkami z kníh a aj výzdoba je tomu prispôsobená. Interiér dopĺňa množstvo políc, na ktorých su knihy, tiež s rozprávkami. Počas raňajok sa môžete do akejkoľvek začítať a keď sem budete chodiť pravidelne, určite ju aj dočítate. Je to tu prispôsobené aj pre deti detským kútikom.
Obsluha je veľmi príjemná a napočudovanie už v tak skorú hodinu sa aj usmievali. Aj keď tu budete sedieť viac ako hodinu, nevyženú vás, však aj prečo. Vo vnútri sedeli len štyria ľudia, ale evidentne nik z domácich ak nerátame obsluhu.
Ponúka jedál
Neočakávajte tu typické anglické raňajky. Tie sa skôr nesú v duchu bio, vega, … čo je v dnešnej dobe veľmi moderné. Nájdete tu rôzne opekané celozrnné chlebíky s veľkou ponukou dipov, pesta a čerstvého šalátu. Trochu si tu nájde aj mäsožravec, ale nie zas veľmi. Napr. croissant v slanom prevedení.
Aj keď príprava trvá o niečo dlhšie, čo nám vôbec neprekážalo, bolo všetko čerstvé a vkusne servírované. Za croissant a dve kávy sme zaplatili presne 5,- €, čo je akurát primeraná cena a určite sem zájdite.
Nechoďte len po Hlavnej ulici, ale objavujte aj bočné uličky. Táto ulička bude mať určite aj v zime svoje čaro. Jedinou nevýhodou je, že napriek tomu, že tento podnik sme opúšťali tesne po 10:00 hodine ešte stále ulička driemala a propagované remeslá mestom sme nikde nevideli.
Prečítaj si ďalšie články
Hubárska sezóna je v plnom prúde
Vonku síce teplota atakuje 30°C, ale už sú informácie, že hubárska sezóna je v plnom prúde. O tom sme sa chceli sami presvedčiť a najmä si urobiť zásoby na vianočnú kapustnicu. Hor sa na hríby na Záhorie!
Londýn za 2½ dňa
Možno to znie neuveriteľne, ale áno, presne toľko sme mali na Londýn. Nedá sa všetko vidieť, ale keď človek chce a má trochu orientácie, organizačných vlastností, odhodlania a hlavne kondičky dá sa toho veľa stihnúť.
22 zaujímavých faktov o Bosne a Hercegovine
Bosna a Hercegovina sa stala našou TOP 1 najnavštevovanejšou krajinou na našich cestách. Už ani nevieme poriadne spočítať, koľkokrát sme ju navštívili. Kto nevyhľadáva more, miluje prírodu, dobré jedlo a ešte stále dobrosrdečných ľudí, mal by zahodiť predsudky a navštíviť ju. Je to také Chorvátsko spred 30 rokov s divokou prírodou a nie ešte veľmi…