As Bifanas do Afonso
Postavte sa do radu na najslávnejší lisabonský sendvič.
Približná doba čítania: 2 minúty
Ľudia v Portugalsku milujú sendviče a jedným z najobľúbenejších je bifana. Plátky bravčového mäsa podávané v žemli sa v Lisabone zvyčajne grilujú, ale najobľúbenejšia bifana v tomto meste sa pripravuje na severský spôsob, čo je trochu mätúce.
Na to, aby ste zistili, či ste prišli do reštaurácie As Bifanas do Afonso, nepotrebujete Google Maps; hľadajte nekonečný rad alebo jednoducho sledujte vôňu bravčového mäsa, ktorá sa tiahne celým blokom. Vaším cieľom je v podstate stánok, ktorý sa špecializuje na jedno jedlo: tenké plátky bravčového mäsa dusené v zmesi bieleho vína, cesnaku, bobkového listu a bravčovej masti (a vraj aj Sprite), plnené v žemli v portugalskom štýle.
Bifanu si môžete vylepšiť sladkou a lacnou horčicou alebo chilli olejom domácej výroby a doplniť ju pohárom vinho à pressão, “vína z kohútika”, ktoré je sladké pridaním cukru a bublinkové vďaka sýteniu oxidom uhličitým. Je to jednoduché, lacné, nenáročné a veľmi chutné.
Portugalsko ponúka ďalšie miesta
Portugalsko - Krátke info
* Informácie sa vzťahujú len k Slovensku a k držiteľom slovenských pasov.
Blízke miesta do +/- 300km
-
1,0 km
-
4,5 km
-
24,5 km