Casa Labra
V tejto taverne sa smažia chrumkavé slané tresky už od roku 1860.
Približná doba čítania: 2 minúty
Obyvatelia Madridu, ktorý sa nachádza v strede Španielska, sú veľkými fanúšikmi morských plodov, a to až do takej miery, že toto mesto má povesť “najlepšieho španielskeho prístavu”.
Táto záľuba trvá už niekoľko storočí a jedným z jej najobľúbenejších prejavov boli pavías de merluza, V panvici smažená morská šťuka. Tento spôsob prípravy údajne priniesli do Madridu sefardskí Židia z južného Španielska a takmer určite je predchodcom britských fish and chips. Keď sa od 17. storočia v Španielsku rozšírila slaná treska, nahradila nakoniec merlúzu a dnes je štandardom, ktorý sa podáva v niekoľkých dlhoročných madridských reštauráciách, ktoré sa na tento pokrm špecializujú.
Najznámejšia z nich – a zároveň najstaršia, ktorá vznikla v roku 1860 – je Casa Labra. Dnes sa tu zákazníci radia do dvoch radov – jeden stojí pri bare, druhý v jedálni – na kúsok krehkej a vlhkej tresky veľkosti prsta obalenej v chrumkavom cestíčku. K dispozícii sú aj Croquetas de bacalao (krémové slané krokety z tresky) a nápoje.
Španielsko ponúka ďalšie miesta
Španielsko - Krátke info
* Informácie sa vzťahujú len k Slovensku a k držiteľom slovenských pasov.
Blízke miesta do +/- 300km
-
0,3 km
-
0,5 km
-
0,7 km