El Diablo Restaurant
Šéfkuchári v reštaurácii El Diablo používajú na prípravu jedál teplo, ktoré vytvára aktívna sopka.
Približná doba čítania: 2 minúty
Šéfkuchári v reštaurácii El Diablo na ostrove Lanzarote používajú vzrušujúcu – a pochybne bezpečnú – techniku prípravy jedál, ktorá je jedinečná: sopečnú dieru v zemi.
Vybudovať reštauráciu na vrchole obrovského zdroja tepla nie je najľahšia úloha. Architekti Eduardo Caceres a Jesus Soto museli namiesto kopania do zeme položiť 9 vrstiev čadičovej horniny, aby vybudovali základy. Obrovský gril je položený cez otvor, kde 6 metrov pod ním jemne buble láva s teplotou 400 stupňov Celzia, čo je zrejme ideálna teplota pre vulkanicky grilované mäso.
Ak ťa odrádza predstava, že sa budeš snažiť zjesť šalát, keď vo vzduchu šľahá oheň a z jedálne chrlí láva, neboj sa. Táto spiaca sopka pokojne žblnká pod povrchom od svojej poslednej erupcie v roku 1824. Čo by sa mohlo pokaziť?
Okrem dramatických spôsobov varenia sa El Diablo pýši aj úžasným nadpozemským panoramatickým výhľadom na národný park Timanfaya na Lanzarote, marťanskú krajinu červených pieskov a sopečných skál. Výhľad rámuje “Montañas del Fuego”, teda Ohnivé hory, približne 100 sopiek, ktoré na ostrove vyrástli v 18. storočí. Kiež by sopky naďalej varili len predjedlo.
Kanárske ostrovy ponúka ďalšie miesta
Kanárske ostrovy - Krátke info
* Informácie sa vzťahujú len k Slovensku a k držiteľom slovenských pasov.
Blízke miesta do +/- 300km
-
280,3 km