Kim Hock Guan
Najstarší obchod Bakkwa v Singapure je obľúbený najmä počas osláv lunárneho nového roka.
Približná doba čítania: 2 minúty
Tento obchod bol založený v roku 1905 dvomi bratmi na Rochor Road a je najstarším obchodom, v ktorom sa predáva bakkwa (rougan), sladko-slaná pochúťka, ktorá je v meste levov mimoriadne obľúbená. V priebehu storočia si pán Lim a jeho brat vytvorili povesť kulinárskych majstrov. Dnes sa v obchode počas osláv lunárneho nového roka darí.
Bakkwa je konzervačná a tepelná technika pochádzajúca zo starovekej Číny, je to hokkienská pochúťka, ktorá sa dostala do krajín juhovýchodnej Ázie, najmä do Malajzie a Singapuru. Zvyčajne sa vyrába z bravčového mäsa, ktoré sa konzervuje nakrájaním na tenké pláty a následným marinovaním s cukrom a korením. Nakrájané mäso sa potom suší na vzduchu a pečie na horúcej platni. Malajzijská a singapurská verzia tejto pochúťky má sladšiu chuť ako jej predchodca. Po mnohých storočiach zostáva jedna vec nezmenená, kedysi sa považovala za luxus vyhradený pre nový lunárny rok, jej pretrvávajúca popularita je zrejmá, pretože na túto pochúťku sa vždy tvoria dlhé rady.
Chýba mu rodné mesto Anxi v Číne, Lim Chwee Guan (林水源) začal predávať bakkwu ako spôsob asimilácie svojej rodnej kultúry v novom domove, Singapure. S pomocou svojho brata prevádzkuje obchod Kim Hock Guan, ktorý sa nachádza v oblasti Bugis. Dnes je tento podnik naďalej rodinným podnikom s históriou presahujúcou päť generácií.
Singapur ponúka ďalšie miesta
Singapur - Krátke info
* Informácie sa vzťahujú len k Slovensku a k držiteľom slovenských pasov.
Blízke miesta do +/- 300km
-
0,5 km
-
0,6 km
-
0,8 km