Liehovary Kō Hana
Ochutnajte rumy vyrobené zo zdedenej cukrovej trstiny na vlastných pozemkoch liehovaru.
Približná doba čítania: 2 minúty
Cukrová trstina sa na Havajských ostrovoch pestuje už od čias, keď ju moreplavci priviezli pred viac ako tisícročím. Dnes sa v tomto liehovare “z trávy do skla” vyrába rum výlučne z rôznych dedičných odrôd miestnej cukrovej trstiny. Na rozdiel od väčšiny masovo vyrábaných komerčných rumov, ktoré sa zvyčajne vyrábajú z melasy, je havajský rum Kō Hana Agricole prekvapivo komplexný.
Všetky ingrediencie použité na výrobu rumu sa pestujú na ich pozemku, s výnimkou medu a kakaa, ktoré sa používajú na výrobu jedného z ich špeciálnych rumov. To, čo robí návštevu tohto podniku takou výnimočnou, sú pravidelné prehliadky skladu a oddych na ich farme. Okrem rôznych bielych a vyzretých rumov budú môcť návštevníci ochutnať aj surovú, čerstvo narezanú cukrovú trstinu. V obchode so suvenírmi si nezabudnite vziať na pamiatku jeden z ich bohatých, alkoholických rumových koláčov.
Havaj ponúka ďalšie miesta
Havaj - Krátke info
* Informácie sa vzťahujú len k Slovensku a k držiteľom slovenských pasov.
Blízke miesta do +/- 300km
-
15,2 km
-
25,3 km
-
26,6 km